Donasyon, bağışlama veya devretme anlamında kullanılan yabancı bir terimdir. Yumurta donörü de, yumurta donasyonu tedavisi için, yumurta bağışı yapan kişi anlamında kullanılır. Yumurta donasyonu tedavisi ile anne olmak isteyen kişi için, yumurtalarını bağışlayan kişiye yumurta dönorü denir. Yumurta donasyonu tedavisi için gerekli olan yumurta toplama işlemi; yumurta donörü olan bireye hiçbir cerrahi müdahale olmaksızın, klasik jinekolojik muayene yöntemleri ile gerçekleştirilen bir prosedürdür. Zaten yumurta donörü olarak bağış yapabilmek için, mükemmel annelik kondisyonuna sahip olmak da ön koşuldur. Yani herhangi bir ilaç kullanmayan, alkol ve sigara gibi alışkanlıkları olmayan yumurta donörü adayları öncelikli tercihimiz olmaktadır.

Yumurta donörü, yumurta donasyonu tedavisi için sağlıklı biçimde yumurtlayarak, yumurta donörü olmuş kadınlardan toplanan yumurtaların, yumurtlama imkanı bulunmayan anne adayının rahmine, bilinen tüp bebek yöntemleri ile döllendirildikten sonra yerleştirilip, normal yollarla anne olamayan kadınların, hamile kalabilmesi ve çocuk sahibi olabilmesini sağlayan infertilite yöntemidir.

Yumurta donasyonu tedavisi, bağışlayıcıya yani yumurta donörü olarak seçilmiş hazırlanmış bireye, hiçbir zarar vermez. Her kadın zaten her ay düzenli olarak yumurtlar ve bu yumurtalar adet döneminde rahimden atılır. Yani bir anlamda zayi olur.

Konuyla ilgili kavram kargaşası oluşturabilen bir durum da yumurta ve yumurtalık terimleridir. Yumurta donasyonu tedavisi için yumurta donörü olan kadından alınan, kadının zaten her ay ürettip dışarı attığı yumurtalarıdır, yumurtalık alınmaz. Yani yumurta donörü organları hiçbir şekilde işlemden, zararlı bir şekilde etkilenmez. Zaten atılacak olan yumurtalar, sağlıklı oldukları dönemde alınarak, bir başka anne adayında kullanılır.

Yumurta Donasyonu yöntemi kapsamında yumurta donörü olmak ile ilgili bir diğer yanlış anlaşılma da, bunun bir organ bağışı gibi görülüyor olmasıdır. İşlem, kesinlikle bu anlamı içermez. Söylediğimiz gibi yumurta donasyonu tedavisinde yumurta donörü tarafından bağışlanan, yumurtalıklar değil, sadece yumurtalardır. Organlar üzerinde hiçbir işlem yapılmayacak olduğundan, en geç bir sonraki adet periyodunda tekrar yumurtalar olması şekilde vücutta üretilmeye devam eder. Burada yapılmaya çalışılan, adet periyodunda bu yumurtaları üretemeyen veya yumurtalarının nitelikleri yumurta donörü gibi olmayan anne adaylarına sağlıklı yumurta sağlamaktır. Zira onların yumurtaları sizin ki gibi yenilenmemektedir. Bu kesinlikle bir organ nakli değil ve size zarar verebilecek bir durum değildir. yumurta donöründen bağış kabul eden anne adayı dahi, olumsuzlukla karşılaşmaz, bilinen tüp bebek yöntemleri ile bağışlanan yumurtalar döllenip, ana rahmine yerleştirilecektir. İşlem son derece basit ve hızlıdır. Siz de yumurta donasyonu tedavisi için yumurta donörü olarak bağışta bulunmak için aşağıdaki başvuru formunu doldurabilirsiniz. 

Mucize Ekip Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'ne yumurta donörü olabilmek için, aşağıdaki yumurta donörü başvuru formunu doldurup başvurunuzu yapabilirsiniz. Uygun fizyolojik özelliklere sahipseniz, sizin yumurtalarınız da, anne olma imkanı bulamayan diğer anne adaylarını mutlu edip, ailelerin mutluluğuna katkı sağlayabilirisiniz.

Yumurta Donörü Olabilmek İçin

  • Öncelikle yumurta donörü adayının, hiçbir bulaşıcı ve genetik hastalığa sahip olmaması gerekir. Global standartlar ölçeğinde yapılacak testlerle bu veriler kesinleştirilmeden bağış kabul edilmez.

  • Yumurta donörü adayının, 18 - 26 yaş aralığında olması tercih edilir, ancak yapılacak testlerle yumurtlama ve hormon testlerine bağlı olarak, bu yaş aralığında olsanız dahi, kimi adayların bağışının kabul edilmeyeceği gibi, birkaç yaş büyük adayların test sonuçları olumlu olursa bağış kabul edilebilmektedir.

  • Yumurta dönörü adayının, düzenli kullanılan ağır ilaçlara, alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddelere bağımlılığı olmamalıdır.

  • Yumurta donörü adayının genel sağlığı yerinde olmalıdır. Obezite ve benzeri genetik risk ihtiva eden sorunlara sahip adayların başvurusu kabul edilmemektedir.

  • Başvuru sonrası yapılacak değerlendirmede, yukarıdaki esas niteliklerde sorun olmasa dahi yumurta donörü adayı merkezimizce kabul edilmeyebilir.

Nasıl Yumurta Donörü Olunur?

Yumurta donörü olmak için aşağıdaki formu doldurabilir ve bize iletebilirsiniz. Kurumumuzda kişisel bilgileriniz hassasiyetle korunmakta ve hiçbir şekilde, hiçbir kurum, kuruluş ve kişi ile paylaşılmamaktadır. Yapacağınız bağış prosedürü de büyük bir gizlilik içinde sürecek, sizin dışınızda kimsenin bu durumdan haberdar edilmeyecektir.

Formu doldurmanızı takip eden 24 saat içerisinde gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yaparak sizinle irtibata geçeceğiz. Lütfen formu eksiksiz doldurunuz, aksi halde başvurunuz değerlendirmeye alınmayacaktır. 

Yumurta Donörü Başvuru Formu


(Öncelikli olarak 18 - 26 yaş aralığında donör kabul ediyoruz)

(aynı anda birçok resim seçip ekleyebilirsiniz)
  • + Yüz hatlarınızın ve göz renginizin seçilebildiği yüz fotoğraflarınız
  • + Vücut şeklinizin anlaşılabildiği boy fotoğraflarınız

Ücretsiz Danışmanlık

Hemen formu doldurup, uzmanımıza ulaşın.
Size en kısa sürede geri dönüş yapacağız



Veya bize whatsapp hattımızdan yazın;
+90 533 874 03 13 veya telefon ile ulaşın;
+90 533 874 03 13

Jin. Op. Dr. Firdevs UĞUZ TİP - Uzman Tüp Bebek Doktorumuz

Jin. Op. Dr. Firdevs UĞUZ TİP
Uzman Tüp Bebek Doktorumuz

İrem BERK - Tüp Bebek Genel Koordinatörümüz

İrem BERK
Tüp Bebek Genel Koordinatörümüz

Sezen ATAL - Klinik Embriyoloğumuz

Sezen ATAL
Klinik Embriyoloğumuz

Tonguz Çakmak - Klinik Embriyoloğumuz

Tonguz Çakmak
Klinik Embriyoloğumuz