Tüp Bebek - IVF
Sağlıklı bir gebeliğin oluşabilmesi için, öncelikle sağlıklı bir embriyo gelişimi olmalıdır. Bunun için de hem kadındaki hem de erkekteki üreme hücrelerinin sağlıklı şekilde gelişimini sürdürmesi gerekmektedir. Üreme hücrelerinde sorun görülmeyen çiftler, eğer ki rahimde de sorun bulunmuyorsa, çok kısa sürede gebelik elde edebilmektedir.
 
Düzenli ilişkisi olan çiftler, kendilerine 6-8 ay kadar zaman tanımalılar. Eğer ki herşey yolundaysa, bu süre içinde mutlaka gebelik elde edilir. Ancak cinsel birliktelikleri bir yıldan daha uzun süren ve bu süre içerisinde, hiçbir koruma uygulamadıkları halde, hamilelik elde edemeyen çiftlere, üremeye yardımcı teknolojilerle, tıbbi destek gerekmektedir. Bu üremeye yardımcı teknolojiler, çiftlerin üreme hücrelerinin durumuna ve yaşlarına göre, aşılama (IUA) ya da tüp bebek tedavisi (IVF) olabilmektedir. Hangi tedavinin çiftler için daha uygun olacağına, yapılacak detaylı tetkikler ve çiftin tedavi geçmişlerine bakılarak, Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'miz uzman doktorumuz  tarafından karar verilir. 

Neden Tüp Bebek Tedavisi

Genellikle tüp bebek tedavilerine geçmeden önce, aşılama uygulaması ile başlanır gibi anlayış oluşmuştur. Oysa ki tedavinin içeriğine ve gebelik elde etme oranlarına bakıldığında aşılamanın, özellikle de belli yaş grubu üzerindeki kadınlarda sadece vakit kaybı olduğu net bir şekilde görülmektedir.  Tedavilerin nasıl yapıldığını tek tek incelersek, tüp bebek ve aşılama arasındaki ayrım daha iyi anlaşılabilmektedir. 
 
Aşılama (IUA) yönteminde, anne adayının yumurtaları, yaklaşık 10 günlük bir ilaç kullanımıyla işlem için hazırlanır. Annenin yumurtaları hazır olduğunda, baba adayından steril bir kap içerisinde alınan sperm de işlem için hazırlanarak, annenin rahim içerisine direk olarak enjekte edilir. Bu yöntemin aşılama ismini alması da yönteminden ötürü olmaktadır. İşleyiş yönünden de görülebileceği gibi, aşılama işlemi, spermin direk rahim içine enjeksiyonuyla, aynı doğal yolla oluşan gebeliklere benzemektedir. Dolayısıyla aşılama ile elde edilen gebelik oranları, herşeyin düzgün olduğu, en iyi şartlarda bile %15-20 seviyesini geçememektedir. Bir de bu tedavinin gebelik elde etmekte zorluk yaşayan çiftlere uygulandığı düşünülürse, sonuç maalesef hüsran olmaktadır.
 
kıbrıs tüp bebek aşamalarıKıbrıs tüp bebek tedavisinde ise, bu gebelik oluşumu süreci, anne adayının yaklaşık 10 gün kadar süren yumurta geliştirme aşamasıyla başlar, olgunlaşan yumurta hücrelerinin baba adayının sperm hücreleriyle laboratuvar ortamında döllenmesiyle devam eder ve 3 ya da 5 gün kadar büyümeye bırakılan embriyoların, en kalitelilerin seçilerek, anne adayının rahim içerisine yerleştirilmesiyle son bulur. Bebeğin oluşma süreci Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi embriyoloji laboratuvarlarımızda gerçekleşir.

Yukarıda da bahsedildiği üzere, aşılama işleminin aksine; Kıbrıs tüp bebek tedavisinde, hem annenin yumurta hücreleri hem de babanın sperm hücreleri, tamamen laboratuvar ortamında tüp bebek işlemi için hazırlanmakta, sağlıklı embriyolar, uzman embriyologlarımız ile laboratuvar ortamında geliştirilmekte ve en iyi embriyolar annenin rahminin, gebeliği tutma olasılığı en yüksek yerine yerleştirilmektedir. Her zaman en yeni teknolojileri, uzmanlarımızın deneyimleriyle birleştirdiğimizden, Kıbrıs tüp bebek tedavisinde, gebelik elde etme oranlarımız, dünya standartlarının dahi üzerinde, %80 civarı olmaktadır.

Ücretsiz Danışmanlık

Hemen formu doldurup, uzmanımıza ulaşın.
Size en kısa sürede geri dönüş yapacağız



Veya bize whatsapp hattımızdan yazın;
+90 533 874 03 13 veya telefon ile ulaşın;
+90 533 874 03 13

Kimler Tüp Bebek Tedavisi Yaptırmalı?

Sağlıklı bir çift, 1 yılı aşkın sürece düzenli ilişkileri olmasına rağmen bebek sahibi olamıyorlarsa, öncelikle kadının jinekolojik muayeneden geçmesi ve bir takım testlere tabi tutulması gereklidir. Ayrıca erkeğin de sperm kalitesine ve sperm değerlerine bakılmalıdır. Yapılan inceleme ardından doğal yollarla gebe kalamayacak ya da gebeliğin çok düşük bir olasılık olduğu kadınlarda ve erkeğin sperm kalitesinin normal gebelik oluşumunda yetersiz kaldığı durumlarda çiftlere tüp bebek tedavisi yapılabilir. Birçok aşaması bulunan Kıbrıs tüp bebek tedavisi kişiye özeldir ve mevcut gebe kalınmama nedenlerine dayalı bir yol izlenerek başarı hedeflenir. 

Özetle, korunmasız birliktelikleri bir yıldan uzun süren ve çocuk isteklerine rağmen gebelik elde edemeyen çiftlerle, aşağıdaki durumları yaşayan çiftlerin Kıbrıs tüp bebek tedavisi yaptırmaları gerekmektedir.

Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Gerçekleşir?

Her kadın doğduğu an itibariyle sabit bir yumurta sayısıyla doğmaktadır. Bu sayı ortalama 450,000 olmaktadır ve bu yumurta hücreleri ergenlik çağıyla birlikte, her adet döneminin sonunda, vücuttan yavaş yavaş atılmaktadır. Bu durum kadının tüm yumurtalarının tükendiği, menopoz yaşına kadar bu şekilde sürmektedir. Dolayısıyla adet görme çağı ne kadar erken olursa, menopoza girme yaşının da o oranda erken olacağı öngörülebilir.

Normalde, kadınlarda her ay 1 ile 3 adet kadar olgun yumurta hücresi gelişir ve bu yumurta hücreleri babanın spermi ile buluşarak, tüpler tarafından tüpün içerisine alınır ve döllenmenin ardından rahim içerisine bırakılır. Bu şekilde gebelik oluşur. 

Kıbrıs Tüp Bebek Tedavi Aşamaları

tüp bebek iğneleriYukarıda da anlatıldığı gibi, sağlıklı bir kadının her ay düzenli olarak yumurta hücresinden biri hormonlar tarafından uyarılır ve yumurta döllenmek üzere olgunlaşmaya başlar. Bu olgunlaşma eyleminin oluşmaması üzerine, Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi bünyemizde tedaviye alınan anne ve baba adaylarından isteyeceğimiz detaylı testlerle başlanır tedavi sürecimize. Sonrasında anne adayına düşük dozajda ilaç verilerek, kaliteli yumurta gelişmesi amaçlanır. Kıbrıs tüp bebek tedavimizde, Yaklaşık 10 gün kadar süren ilaç tedavisinde anne adayının yumurtası beklenen olgunluğa eriştiği vakit, yumurtaların toplanması için tedavinin bir sonraki aşamasına geçilir ve anne adayına yumurtaların çatlaması için iğne yapılır. Bu işlemin ardından çatlayan yumurtalar anne adayının rahatsız olmayacağı bir teknik içeren ince bir iğne ile ultrason eşliğinde toplanarak, laboratuvar ortamına alınır ve aynı zaman erkekten alınan spermler ile birleştirilerek, embriyo oluşumu sağlanır. Yapılmakta olan tüp bebek tedavisinin en son aşamasında ise embriyoların transfer işlemi yer alır. 

Tüm Kıbrıs tüp bebek tedavi sürecini detaylı şekilde incelersek:

  1. Kıbrıs tüp bebek tedavisi, anne adayının yumurtalarının işlem için hazırlanmasıyla başlar. Bu yumurta hazırlığı süreci, anne adayının yaşadığı şehirde, kendi doktorunda ya da anlaşmalı doktorlarımız eşliğinde yapılabilir. Bu süreçte, bir takım yumurta gelişimi ilaçları kullanılarak, annenin yumurtaları geliştirilir, olgunlaştırılır. İlaç kullanımı, anne adayının yumurtalarının verdiği cevaba göre, 10-12 gün kadar sürmektedir. Kullanılan bu ilaçlar sadece o dönem oluşan yumurtaların gelişmesine yarar sağlamaktadır. Anne adayına extra kilo aldırma ya da doğum sonrası yumurta gelişimi, adet düzenini bozma gibi etkileri olmamaktadır.

  2. Yumurta ön hazırlık süreci, gelişen yumurtaların çatlaması için yapılan tek bir iğne ile son bulur. Bu iğne gelişen yumurtaların yumurta işlemi için hazır olmasını sağlamaktadır. 

  3. Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi bünyemizdeki tüp bebek işleminin bu aşamasında, çatlatma iğnesinin yapılmasının ardından, yaklaşık 36 saat sonra, tüm yumurta hücreleri, uzman doktorumuz Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip tarafından toplanır. Yumurta toplama işlemi, çok düşük doz bir anestezi altında yapıldığından anne adayı hiçbir acı ya da ağrı hissetmemektedir. Bu işlem annenin yumurta sayısına göre sadece 10-15 dakika sürmektedir. İşlem sonrasında, anne adayı hemen kendine gelmekte ve hiçbir rahatsızlık duymadan 1-2 saat içerisinde günlük hayatına devam etmektedir. 
    ICSI mikro enjeksiyon ile tüp bebek
  4. Yumurtaların toplanmasıyla aynı saatler içerisinde, baba adayından da sperm alınır ve en iyi sperm hücreleri özel mikroskoplar altında, embriyologlarımız tarafından bir bir seçilir. Seçilen sperm hücreleriyle, anne adayının olgun yumurta hücreleri, ICSI - Mikroenjeksiyon yöntemiyle direk olarak döllenir. 

  5. Döllemenin ardından oluşan embriyolar, 3 ile 5 gün kadar özel inkubatörlerimiz içerisinde gelişmeye bırakılır. Embriyolar bu süreci, çiftlerin tercihine göre inkübatörde ya da Kıbrıs'ta SADECE Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'mizde bulunan Embriyoskop içerisinde geçirebilir. 

    Embriyoskop: Özel bir kameralı izleme sistemidir. Bu sistem sayesinde embriyolar 7/24 izlenebilmekte olduğundan, embriyoları kontrol etmek için embriyoların bulunduğu ortamdan çıkarılmalarına gerek kalmamaktadır. Dolayısıyla embriyoların atmosferi hiçbir şekilde değişmemektedir. Özellikle üreme hücreleri zayıf olan, döllenmenin ardından transfere kadar geçen sürede, embriyo kalitelerinden ötürü, embriyoları hızla azalan çiftler bu sistemi tercih etmelidir. 

  6. Kıbrıs tüp bebek tedavisinin bu aşamasında, transfer yapılacak güne göre, 3. ya da 5. gününe gelen, en kaliteli embriyolar anne adayının rahmine transfer edilir. Embriyo transferi işlemi, ultrason eşliğinde yapılan, acısız ve ağrısız bir işlemdir. Acısız, aynı bir muayene gibi, sadece 5 dakika sürdüğünden, anne tamamen uyanık olmakta ve bebeklerinin rahim içerisine transferini izlemektedir. 

    Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi
     ekibi olarak bir defada 3 embriyo transferi yapabiliyor ve dolayısıyla gebelik olasılığını arttırıyoruz. Bu şekilde tüp bebek işlemlerinde Türkiye'nin kat ve kat üzerinde %80-85 oranında başarı sağlıyoruz. Bununla birlikte, ayrı bir uygulama olarak tıp dilinde Assisted Hatching olarak nitelendirilen embriyo yuvalama tekniğini kullanarak, embriyoların tutunma olasılığını daha da yukarı taşıyoruz. Aldığımız mutlu sonuçlarla, doktorumuz Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip ve ekibinin dünyanın dört bir tarafından tercih edilmesi tesadüf değil...

tüp bebek embriyo gelişimTüp Bebekte Embriyo Transferi Nasıl Yapılır?

  • Kıbrıs tüp bebek tedavisinde, anne adayından toplanan yumurtalar ile spermler birleştirilip, embriyonun oluşumu sağlandığında, embriyoların ortalama olarak 3 ile 5 gün kadar gelişimleri tek tek incelenir ve bu süreçte en kaliteli embriyolar seçilerek, transfere hazır hale getirilir.
  • Embriyo transferi işlemi de aynı yumurta toplama işlemi gibi, tamamen steril ameliyathane ortamında yapılmaktadır. 
  • Embriyo transferi, acısız ve ağrısız ve aynı bir jinekolojik muayene gibi bir işlem olduğu için, anne adayı özel durumlar hariç (vajinismus gibi durumlarda) anestezi almamakta, tamamen uyanık olmakta ve tüm süreci izlemektedir. 
  • Transfer işlemine hazır hale getirmek için, anne adayının rahim ağzı temizlenerek steril edilmektedir.
  • Sterilizasyon sağlandıktan sonra, seçilen ve embriyo glue (embriyoların anne rahmine yapışmasını kolaylaştıran yapışkan) içerisindeki embriyolar, ultrason eşliğinde ve çok incecik bir tüple anne rahminin en iyi noktasına yerleştirilmektedir.
  • Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi bünyemizde, embriyo transferi sadece 6-7 dakika sürmektedir.

Embriyo Transferi Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Kıbrıs tüp bebek tedavisinin embriyo transferi gününe gelindiğinde, anne adayı ilaçlarına aynı şekilde ve hiç aksatmadan devam etmelidir.
  • Transfer günü, anne adayı banyosunu yapmalı, fakat parfüm ya da deodorant gibi kokulu kimyasallar kullanmamalıdır.
  • Anne adayı sabah kahvaltısını yapmalı, karnı tok olmalı.
  • Transfer işlemi, ultrason eşliğinde gerçekleştirildiği için, anne adayı bir miktar idrara sıkışık olmalıdır.

Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisi için Neden Biz? 

Kıbrıs tüp bebek tedavisinde, Türkiye'nin ve tüm dünyanın yaklaşık 3 KATI olan gebelik oranlarımızla, bebek sahibi olmak isteyen çiftlerimize dünya standartlarının da üzerinde, %80-85 başarı sunuyoruz. Kıbrıs tüp bebek merkezleri arasında da bu başarılarımızla öne çıkıyor, en yüksek hasta potansiyeline ve başarı oranına sahip merkez, doktor ve ekip ünvanını gururla taşıyoruz. Kıbrıs tüp bebek merkezleri arasında, EmbriyoskopEmbriyoglue, özel embriyo ortamları gibi kullandığımız teknolojiler ile de sıyrılıyor, adanın lider Kıbrıs tüp bebek merkezi oluyor, çok zor denilen hastlarda dahi sağlıkla gebelik elde ediyoruz.

Hastalarımızın bizim için boşuna "Team Miracle" yani "Mucize Ekip" demiyorlar... Bu ismin gururunu taşımak için, hergün daha çok çalışıyoruz...

Ücretsiz Danışmanlık

Hemen formu doldurup, uzmanımıza ulaşın.
Size en kısa sürede geri dönüş yapacağız



Veya bize whatsapp hattımızdan yazın;
+90 533 874 03 13 veya telefon ile ulaşın;
+90 533 874 03 13

Ücretsiz Danışmanlık

Hemen formu doldurup, uzmanımıza ulaşın.
Size en kısa sürede geri dönüş yapacağız



Veya bize whatsapp hattımızdan yazın;
+90 533 874 03 13 veya telefon ile ulaşın;
+90 533 874 03 13

Jin. Op. Dr. Firdevs UĞUZ TİP - Uzman Tüp Bebek Doktorumuz

Jin. Op. Dr. Firdevs UĞUZ TİP
Uzman Tüp Bebek Doktorumuz

İrem BERK - Tüp Bebek Genel Koordinatörümüz

İrem BERK
Tüp Bebek Genel Koordinatörümüz

Tonguz Çakmak - Klinik Embriyoloğumuz

Tonguz Çakmak
Klinik Embriyoloğumuz

Ayşe LİMAN - Embriyoloğumuz

Ayşe LİMAN
Embriyoloğumuz