Yumurta Donasyonu

Son yıllarda kadınlar, stres faktörlerinden, geçirilen operasyonlardan ya da genetik nedenlerden ötürü erken menopozla karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu gibi hormonal problemler, erken menopoz, kemoterapi, radyoterapi vb. gibi ağır tedavi süreçlerine ve farklı nedenlere dayalı olarak anne olabilme şansını tamamen kaybeden; veya yumurta kalitesizliği, yumurta yetersizliği gibi nedenlerden ötürü, tüp bebek tedavisinden hiçbir yanıt alamayan kadınlarda, Kıbrıs adasında uygulanan yumurta donasyonu tedavisi mucize niteliği taşımaktadır. Yumurta nakli olarak da bilinen yumurta donasyonu tedavisi ile kadınlar, yaşadıkları durum ne olursa olsun, menopoz süreleri ne kadar uzun olursa olsun, bebek sahibi olmak isteyen her kadın gibi sorunsuz bir şekilde ve sağlıkla anne olabilmektedirler.

Yumurta Donasyonu Nedir?

Sağlıklı bir embriyonun yani bebeğin oluşması için, 3 önemli faktöre ihtiyaç duyulmaktadır.

  1. Sağlıklı yumurta hücresi
  2. Sağlıklı sperm hücresi
  3. Sağlıklı rahim

Bu yukarıdaki faktörlerden herhangi birinin eksik ya da yetersiz olduğu durumlarda, gebelik ya da doğum oluşması mümkün olmamaktadır. Bu yetersizlik durumu doğuştan ya da sonradan gelişebilir ve çocuk sahibi olmak isteyen çiftleri zorlu bir süreçle karşı karşıya bırakabilir. İşte bu yukarıda adı geçen faktörlerden, sağlıklı yumurta hücresinin anne adayında bulunmadığı durumlarda, yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavisi gerçekleştirilmektedir.

Yumurta donasyonu, anne adayının; etnik kökenine, fiziksel özelliklerine, kan grubuna vb. gibi detay özelliklerine birebir uygun olarak seçilen yumurta donörünün (yumurta vericisinin) yumurtalarını en iyi şekilde hazırlayarak, anne adayının tüp bebek tedavisinde kullanılmasıdır. Seçilen yumurta donörü tarafından alınan yumurta hücreleri ile baba adayının sperm hücreleri laboratuvar ortamında döllenir ve embriyolar belli bir büyüklüğe geldikten sonra, anne adayına transfer edilir.

Bu faktörlerden sağlıklı sperm hücresi bulunamaması durumunda sperm donasyonu tedavisi, hem sağlıklı sperm, hem de sağlıklı yumurta bulunamaması durumunda ise embriyo donasyonu tedavisi uygulanır.

Yine aynı şekilde, her ay düzenli adet görmelerine rağmen, üreme hücrelerini destekleyen FSH ve LH hormonlarında bozulma meydana gelmiş, FSH seviyeleri 19-20'nin üzerinde bulunan kadınların, artık menopoza girdikleri ve sağlıklı yumurta üretimleri olmadığı tıbben de desteklendiğinden, bu kadınların anne olmak için tek şansları Kıbrıs yumurta donasyonu olmaktadır. 

Yumurta Donasyonunda %90'a Varan Gebelik Oranlarımız

İlk kez 1984 senesinde Amerika’da John Buster tarafından gerçekleştirilen yumurta donasyonu, uzman doktorumuz Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip ve mucize ekibimiz tarafından, 10 yılı aşkın bir süredir büyük bir başarıyla gerçekleştirilmektedir, %90'a dayanan başarılarımız sayesinde, Kıbrıs yumurta donasyonu tedavisiyle tüm dünyada tanınmaktadır.

Ücretsiz Danışmanlık

Hemen formu doldurup, uzmanımıza ulaşın.
Size en kısa sürede geri dönüş yapacağız



Veya bize whatsapp hattımızdan yazın;
+90 533 874 03 13 veya telefon ile ulaşın;
+90 533 874 03 13

Yumurta Donasyonu Tedavisinde Nasıl Bu Kadar Başarılıyız?

menopoz ve yumurta donasyonu

Yumurta Donasyonu / Nakli Yaptırmak Kimler İçin Uygundur?

Yumurta Donasyonu İşleminde Yumurta Vericisi Nasıl Seçilir?

Kıbrıs yumurta donasyonu tedavisinde, yumurta donörü (vericisi) olabilmek için, kesin kural ve kriterler bulunmaktadır. Bu kriterlerlere uygun olmayan kişiler, hiçbir şekilde yumurta donörü olarak kabul edilmez. Vericinin taşıdığı hastalıklar, fiziksel ve psikolojik durumu, bağışıklık sistemi çeşitli testlerle analiz edilir ve uzman hekimler tarafından uygun görüldüğü takdirde yumurta donörü olmak için kabul edilir. Bunun prosedürlerin nedeni ise yumurta donasyonu sonrasında olası çeşitli problemleri engellemek amaçlıdır. Ancak bu sayede tam anlamıyla sağlıklı bir güvenilir uygulama sağlanabilmektedir. 

Yumurta nakli ile tüp bebek işlemimizde, yumurta donörü 20-26 yaş aralığında, sağlıklı ve üretken kadınlardan seçilmektedir. Donorlerin tüm kontrol ve testleri tarafımızdan büyük bir titizlikle yapılmaktadır.

Kıbrıs yumurta donasyonu işleminde yumurta donörü için uygulanan başlıca testler ve kontroller:

Kıbrıs yumurta donasyonu tedavisinde, yumurta donörü, geniş donör havuzumuzdan, anne adayının fiziksel özelliklerine, kan grubuna, etnik kökenine göre seçilmektedir. Bu seçim süresinde, anne adayı, sunulan donör özellikleri içinden, eğitim durumuna ya da yeteneklerine en uygun olduğunu düşündüğü donörü de seçebilmektedir. Yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavisinde, vericinin yumurta gelişim süreci ise uzman doktorumuz Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip tarafından birebir ve büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Bu şekilde, tüm gelişim sürecini bizzat sürdürdüğümüzden, yumurta donasyonu tedavimizde, en az 10 sağlıklı yumurta garantisi verebiliyoruz.

Kıbrıs'ta yumurta donasyonu yaptıranlar ve yaptırma düşüncesi olan çiftlerin en çok merak ettiği konuların başında, kişisel gizlilikleri yani ileride yumurta donörü ile karşılaşma ihtimalleri yer almaktadır. Yumurta donasyonu, çift taraflı olarak %100 gizlilikle yürütülen bir tedavi olduğundan, kişilerin birbirleriyle karşılaşmalarına ya da birbirlerini tanımalarına imkan yoktur. Özellikle çifttin bilgileri kaydedilmediğinden, her iki tarafın da kimlik bilgileri tamamen gizli kalmaktadır ve bu bilgilere 3. şahıslar tarafından ulaşılması mümkün olmamaktadır

yumurta donasyonu yaptıranlarNeden Yumurta Donasyonu?

Mutlu bir beraberliği olan her çiftin tek isteği, mutlu evliliklerini taçlandıracak bir bebek sahibi olmaktadır. Ancak normal yollarla veya çeşitli yumurta tabanlı sorunlardan ötürü, standart tüp bebek tedavileriyle bu istek gerçekleştirilemediğinde, çiftlerin geriye iki şansı kalmaktadır. Biri evlat edinmek diğeri ise yumurta donasyonu tedavisi ile bebek sahibi olmaktadır.

Evlat edinme ile yumurta donasyonu arasında karar verme aşamasındaki en önemli ayrıntı, evlat edinme durumunda, çocuk bebeklik döneminde dahi alınsa, gebelik ve doğum sürecine dahil olunmamasından, evlat edinilen çocuğun aile ile hiçbir bağı bulunmaması dolayısıyla, kabullenme süreci aile için zor olmaktadır. İlerleyen yaşlarında çocuğa açıklama yapma zorunluğu ise aileleri ve çocukları ağır bir psikolojik baskıyla karşı karşıya bırakmaktadır.

Ancak, yumurta nakli ile tüp bebek tedavisinde ise doğan bebek, babanın genetik kodunu taşımasının yanında, aynı doğal gebelikteki gibi; annenin de kanıyla, canıyla beslenip, anneye bağlı, annenin bir parçası olarak büyümektedir. Dolayısıyla, yumurta donasyonu ile anne olanlar tüm gebelik sürecini, bebeğinin karında kendi kanıyla beslenmesini, büyümesini, emzirmeyi, kısacası tüm annelik sürecini hiçbir fark olmaksınız, duygusuyla, hissiyle, aynı diğer kadınlar gibi yaşamaktadır. 

Kıbrıs yumurta donasyonu tedavisi için çiftlerin özellikle merkezimiz olan Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi ve Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip'i seçme nedenlerinin başındaysa, doktorumuzun ve ekibimizin %90 seviyelerine dayanan yumurta donasyonu başarı oranları ve hakkımızda dünya çapında alınan referanslar gelmektedir.

Uzman hasta koordinatörümüz İrem Berk'in de hastalarımıza bu hassas süreçte büyük bir ilgi ve titizlikle yaklaşması, her anlarında destek olması, hastalarımızın Kıbrıs yumurta donasyonu kararlarını ve gebelik süreçlerini daha da kolaylaştırmaktadır.

Yumurta Donasyonu Aşamaları

Yukarıda da anlatıldığı üzere, yumurta donasyonu, anne adayının hiç yumurtası olmaması veya gebeliğe yetecek miktarda olmayışı durumlarında tercih edilen ve Kıbrıs'ta gerçekleştirilebilen bir tüp bebek tedavi yöntemini içermektedir. Bu tedavide çiftler için uygun olarak seçilen yumurta donöründen yumurta toplanır ve baba adayının spermleriyle döllenme gerçekleştirilerek, sağlıklı embriyo oluşumu sağlanır. Oluşan embriyo anne adayına nakledilerek, gebelik elde edilir. Ancak bu tedavi şekli normal tüp bebek tedavisiyle aynı olmayacağından yumurta donasyonu aşamaları biraz daha farklı olacaktır. Bunun esas sebebi ise tedavide yapılacak olan uygulamaların büyük bir çoğunluğunun, anne adayına değil, yumurta donörüne yapılacak olmasıdır.

Kıbrıs yumurta donasyonu tedavisi sürecinde, yumurta donörü, normal tüp bebek aşamaları seyrine göre tedaviye alınır ve önce yumurtalarının gelişmesi için ilaçlar kullanması sağlanır. Ardından yumurtaları yeterince olgunlaştığı vakit yumurta çatlama iğnesi yapılıp, ortalama 36 saat sonra yumurtalar toplanır ve yumurta donörünün de bu aşamada görevi sonlanır. Yani standart bir tüp bebek tedavisinde anne adayına yapılacak yumurta geliştirici iğne, yumurta çatlama iğnesi ve yumurta toplanması gibi bu tür uygulamalar, direk yumurta donörüne yapılacaktır. Bu süre içerisinde, anne adayına da rahimi embriyo transferine ve gebeliğe hazırlayıcı ilaçlar başlanır, böylece yumurta donasyonu hazırlık sürecinde her iki tarafın da tedavisi aynı zamanda yürütülür.

Her iki taraf da hazır olduktan sonra, erkeğin sperm hücreleri ile dölleme işlemi gerçekleştirilir ve ardından da 3-5 gün sonra transfer işlemi yapılarak tedavi tamamlanmış olur. 

Kıbrıs yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavisinin aşamalarını tek tek açıklamak gerekirse, aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  1. Çiftlerle öngörüşme: Tedaviye öncelikle çiftlerle öngörüşme yapılarak başlanır. Bu öngörüşme merkezimizde yüzyüze olabileceği gibi, genellikle telefonla ya da e-posta yoluyla da gerçekleşebilmektedir. Bu görüşme sırasında, deneyimli hasta koordinatörümüz İrem Berk tarafından, çiftlerin tedavi geçmişleri ve detaylı özellikleri alınır, ona göre tedavi planı yapılır ve gerekli hazırlıklara başlanır. Eksik ya da tekrarlanması uygun görülen testler ve kontroller yaptırılır. Çiftlerin yumurta donasyonu tedavisine karar verme ve hazırlık süreçlerinde, deneyimli hasta koordinatörümüz İrem Berk, sürekli olarak çiftlere psikolojik destek sağlamakta, a'dan z'ye her türlü sorularıyla birebir ilgilenmektedir. 

  2. Uygun yumurta vericisine karar verilmesi: Yumurta vericileri, çiftlerden alınan bilgilere göre; çiftlerin etnik kimlikleri, fiziksel özellikleri, baskın özellikleri, kan gruplarına ve çiftin isteklerine birebir uygun olarak, geniş donor portföyümüzden seçilir. Çiftlerle uygun olarak seçilen donorün bilgileri, çiftlerle paylaşılır. Anne adayının da onayının ardından donorün kapsamlı testleri ve kontrolleri yapılarak, son karar verilmiş olur. 

  3. Anne adayının ve yumurta donörünün hazırlığı: Eğer anne adayı adet görüyorsa; her zaman anne adayına özel, taze yumurta hazırladığımız için, her iki tarafın da adetinin 2. ya da 3. günü başlanan bu aşamada, anne adayıyla yumurta donörün hazırlıkları eş zamanlı olarak sürdürülür. Bu yüzden tedavi öncesinde anne adayı ile yumurta donörünün adetleri çeşitli hap kullanımlarıyla aynı zaman denk getirilmelidir. Eğer anne adayı menopozdaysa veya genetik olarak adet görmüyorsa, böyle bir denkleştirme gerekmemekte, tedaviye direk başlanabilmektedir. Vericinin yumurtaları, yumurta geliştirici iğnelerle, doktorumuz Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip tarafından büyük titizlikle hazırlanırken, anne adayının da rahim duvarı çeşitli hap uygulamalarıyla hazırlanmaya başlar.

    Bu süreçte, yine hasta koordinatörümüz İrem Berk, anne adayını aşama aşama yönlendirmekte ve tedavinin pürüzsüz ilerlemesini sağlamaktadır. Bu ön hazırlık süreci adetin 2. ya da 3. günü başlamakta ve yaklaşık 11-12 gün sürmektedir.

  4. Yumurta toplama ve dölleme: Yaklaşık 12 günlük ilaç tedavisinden sonra, donörün yumurtaları toplama işlemi için hazır hale gelir. Toplanan tüm yumurta hücreleri baba adayının sperm hücreleri ile döllenir. Yumurtalar tek hasta için, taze olarak, birebir hazırlandığı ve paylaşma yapılmadığı için, her hastaya en az 10 sağlıklı yumurta garantisi verebilmekteyiz. Dölleme işleminin ardından, döllenen embriyolar özel inkibatörler içerisinde gelişmeye bırakılır. Aynı gün, anne adayının rahim duvarı muayene edilir ve anne adayına gebeliğe hazırlayıcı yeni ilaçlar başlanır.

  5. Embriyo transferi: Kıbrıs yumurta donasyonu tedavisinin son aşaması olan embriyo transferi aşamasında, döllemenin 3. ya da 5. gününde, en iyi gelişen embriyolar, ultrason eşliğinde anne adayına ağrısız ve acısız bir şekilde transfer edilir. Transferin ardından 12 gün sonra kanda gebelik testi yapılır ve tarafımıza mutlu haber verilir :)

Yumurta Donasyonunda Farklı Bir Yaklaşım: TANDEM Yumurta Donasyonu 

tandem yumurta donasyonuSözlük anlamı olarak ikili ya da iki kişilik anlamına gelen Tandem, tedavi yöntemi olarak da aynı yöntemi sunmaktadır. Hala belli bir miktar yumurtası olan ancak sayı olarak yetersiz olan kadınlarda uygulanan Tandem yumurta donasyonu yönteminde, klasik tüp bebek aşamaları ile yumurta donasyonu tedavi aşamaları birlikte uygulanır ama bu sefer hem yumurta donörü hem de anne adayına eş zamanlı şekilde tüp bebek uygulaması yapılır.

Yumurta donasyonu yaptıranlar çoğunlukla menopoz durumunda, yumurta üretimleri tamamen tükenmiş ya da yumurta kaliteleri bozulmuş olan kadınlardan oluşurken, Tandem yumurta donasyonu tedavisinde, anne adayından da yumurta alındığı için, menopozda olan ya da hiç yumurta üretimi olmayan kadınlara uygulanamaz. Hala az da olsa, sağlıklı yumurta üretimi olan kadınlara, Tandem yumurta donasyonu ile takviye yumurta sağlanır ve gebelik şansı en üst seviyeye çekilir.

Tedavi aşamaları yukarıda anlatılan yumurta donasyonu tedavi aşamalarına çok benzemektedir. Burada farklı olarak, yumurta hücreleri hem anne adayından ve hem de donörden alınır ve alınan yumurtalar baba adayının spermleriyle ayrı ayrı döllenir. Oluşan embriyoların gelişim sürecinde en kaliteli olanları, transfer günü anne adayıyla karşılıklı olarak görüşülerek, anne adayına transfer edilir. Bu aşamada embriyosunun kalitesine göre anne adayı sadece kendi embriyosunun seçimini de yapabilir.

Yumurta Takviyesi (Tandem) Nasıl Yapılır?

Tedavi yöntemine karar verildikten sonra tedavinin aşamaları genellikle tüp bebek tedavisinde ve yumurta donasyonu tedavisinde olduğu gibi sıralı şekilde seyrini sürdürür ve gelişmeler doğrultusunda uygulamalar sırasıyla gerçekleştirilerek, başarıya ulaşılır. Bu durum yumurta takviyesi yönteminde de aynı şekilde ilerlemektedir.

  1. Öncelikle çiftlerin geçmiş hikayesi alınır ve sonrasında aktarılan bilgiler doğrultusunda tedaviye karar verildiğinde çeşitli testlerden geçirilerek, yumurta takviyesi ya da direk yumurta donasyonu için uygunluk kontrol edilir.

  2. Sonuçların değerlendirilmesinin ardından, elbette ki ilk öncelik çiftlerin genetik yapılarına uygunluk gösteren yumurta donörünün seçimidir.

  3. Yumurta donorü seçimi gerçekleştikten sonra, anne adayını regl döneminin 2. ya da 3. gününden itibaren yumurtalarının gelişmesi üzerine iğne yapılır ve ortalama 10 gün kadar bu gelişme izlendikten sonra istenilen boyuta gelen yumurtalara çatlama iğnesi yapılır.

  4. Çatlatma iğnesinin yapılmasından 36 saat kadar sonra anne adayının ve yumurta donorünün yumurtaları aynı zaman diliminde toplanır.

  5. Anne adayından ve yumurta donoründen yumurtalar toplanırken, eş zamanlı şekilde baba adayından da sperm örnekleri alınır.

  6. Laboratuvarlarımızda en kalitelileri tek tek seçilerek, anne adayının yumurtaları, yumurta donörünün yumurtaları ve baba adayının spermleri birleştirilerek döllenme oluşturulur.

  7. Anne adayına ait ve donore ait olarak döllenen embriyoların gelişimi ayrı ayrı izlenir.

  8. Bu sürecin ardından, embriyo transfer gününe gelen, en sağlıklı embriyolar seçilerek, sorunsuz şekilde anne adayına nakledilir.

Yumurta donasyonu ya da Tandem yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavileri için, Kıbrıs'ta en fazla 6 gün kalmak, sürecin tamamlanması için yeterli olacaktır.

Yumurta Donasyonu Fiyatları

Kıbrıs yumurta donasyonu fiyatları tandem ya da direk yumurta donasyonu uygulamasına göre, ön hazırlık döneminde hazırlık ilaçları dolayısıyla maliyet olarak farklılık göstermektedir. Tandem olarak yürütülen tedavide tüp bebek iğneleri yüksek maliyetli olacağından tedavi ücretinin üzerine ek külfet getirebilecektir, bunun yanında yumurta donasyonu tedavisinde annenin yumurtaları hazırlanmayacağından ve kullanılacak ilaçlar çok ekonomik ilaçlar olduğundan aynı şey geçerli olmayacaktır.

Bu tedavilerde, taze yumurta hazırlanacağından ve yumurta donörü hazırlığı haklı bir maliyet getireceğinden, Kıbrıs yumurta donasyonu fiyatları ona göre şekillenmektedir. Bazı merkezler ellerindeki donmuş yumurtaları kullanabildiğinden ya da donorden alınan yumurtaları birden fazla hasta arasında bölüştürebildiğinden, tedavi ücretlerini aşağıya çekmektedirler. Oysa bunu yaparken tedavinin başarısını da kat ve kat aşağıya çekmektedirler. Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi olarak, her hastaya ayrı yumurta donörü hazırlamakta, elde edilen TAZE yumurtaları sadece ilgili hasta için kullanmaktayız, bu şekilde Kıbrıs yumurta donasyonu tedavisinde en yüksek gebelik oranlarına sahip olmaktayız.

Uzman doktorumuz Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip, hasta koordinatörümüz İrem Berk ve tüm ekibimiz, çiftlerimizden mutlu haber almak için etik ve adil olarak, tam bir ekip ruhuyla çalıştıklarından, bundan dolayı da her zaman taze ve birebir yumurta hazırlanıldığından, merkezimizin Kıbrıs yumurta donasyonu başarı oranları ortalamamızın, dünya standartlarının da üzerinde, %90 seviyelerinde olması tesadüf değildir.

Ücretsiz Danışmanlık

Hemen formu doldurup, uzmanımıza ulaşın.
Size en kısa sürede geri dönüş yapacağız



Veya bize whatsapp hattımızdan yazın;
+90 533 874 03 13 veya telefon ile ulaşın;
+90 533 874 03 13

Ücretsiz Danışmanlık

Hemen formu doldurup, uzmanımıza ulaşın.
Size en kısa sürede geri dönüş yapacağız



Veya bize whatsapp hattımızdan yazın;
+90 533 874 03 13 veya telefon ile ulaşın;
+90 533 874 03 13

Jin. Op. Dr. Firdevs UĞUZ TİP - Uzman Tüp Bebek Doktorumuz

Jin. Op. Dr. Firdevs UĞUZ TİP
Uzman Tüp Bebek Doktorumuz

İrem BERK - Tüp Bebek Genel Koordinatörümüz

İrem BERK
Tüp Bebek Genel Koordinatörümüz

Tonguz Çakmak - Klinik Embriyoloğumuz

Tonguz Çakmak
Klinik Embriyoloğumuz

Ayşe LİMAN - Embriyoloğumuz

Ayşe LİMAN
Embriyoloğumuz